kollagénes italok

Kollagén por vs. folyékony kollagén – melyik az ideális választás számodra?

Ha már megismerkedtél a kollagén előnyeivel és elhatároztad, hogy belevágsz a rendszeres kollagénfogyasztásba, egy kérdésre még mindig meg kell találnod a választ: mi a legjobb módja a kollagén bevitelének?

A kollagén kiegészítők több különböző formátumban érhetők el a piacon, így például tablettaként, por és folyékony formában, sőt, kollagén injekcióra is van lehetőség. Mi most a két leggyakoribb kollagén formátumra, a porra és a folyékony változatokra fogunk fókuszálni és bemutatjuk az előnyöket.

A kollagén porról

A kollagén egyik legnépszerűbb formája a por, hiszen nagyon kényelmes tárolni, sokáig eláll és gyorsan feloldható az általunk preferált folyadékban. Sőt, ha nem egyszerűen csak vízben szeretnék feloldani, akkor egy turmixhoz vagy ételekhez is hozzá lehet keverni. (https://legjobbkollagen.hu)

Az általában tégelyben vagy tasakban érkező kollagén porok rendkívül sokoldalúak és hozzáadhatod vízhez, tejhez, turmixokhoz vagy akár a reggeli rántottádhoz. Fontos megemlíteni, hogy a kollagén porok közök jelentős különbségek lehetnek. A különféle ízopciók mellett bizonyos cégek extra összetevőket is raknak a kollagén porokba, például hialuronsavat, amely segít a bőr hidratálásában.

Amikor a számodra ideális kollagént keresed, bele fogsz futni a „peptid” kifejezésbe, ami az előállítás módjára utal. Ilyenkor hidrolízisre kerül sor, ami az aminosavak lebontására utal.

Az így készített terméket hidrolizált kollagénnek nevezik, és ebben a formában a szervezet jóval gyorsabban képes feldolgozni, magába szívni az összetevőket. (https://sprooslife.com/how-to-take-collagen)

Folyékony kollagén

A kollagén folyadék formájában is elérhető számos gyártótól, és az egyik legnagyobb előnyük, hogy általában kiporciózva, azonnali fogyasztásra készen előkészítve érkeznek, ami további időt tud megspórolni. A folyékony kollagénnek vannak egészen kicsi, koncentrált mennyiségű és nagyobb, palackokban lévő változatai.

A folyékony kollagén különösen jó választás akkor, ha szeretnél még több időt spórolni: nem kell foglalkoznod az összekeveréssel vagy egy kapszula lenyelésével, csak bontsd ki a tasakot és már le is tudhatod a napi kollagén bevitelt.

A kényelem persze bizonyos hátrányokkal is jár, hiszen ilyenkor nem nyílik lehetőséged a sokoldalú elkészítésre. A kollagén port belekeverheted folyadékokba, bizonyos változatokat pedig akár ételekbe is, amire a folyadéknál nem nyílik lehetőség. Ez főleg akkor lehet gond, ha nem szereted a folyékony kollagén ízét.

Egyes gyártók azt állítják, hogy a folyékony kollagén ideálisabb a szervezetnek, mint a többi változat, mivel így könnyebben tudja hasznosítani a test.Így lehetnek egészségesebb körmeid