Így lehetnek egészségesebb körmeid

Egészséges köröm – az emberek döntő hányadát egyáltalán nem foglalkoztatja a téma, pedig a megnyerő külsőnek és az egészséges életmódnak ez is az egyik elengedhetetlen részét képezi. A körömápolásnak nincs nagy kultúrája szinte sehol a világon, épp ezért a többségnek fogalma sincs arról, mit lehet tenni az egészségesebb körömkért. A helyzet az, hogy a körmök ápolása lehet rendkívül olcsó és drága is attól függően, hogy mennyire néz utána az ember. Hogy a te körmeid is biztonságban lehessenek, olvasd el ezt az öt egyszerű tippet!

Próbáld ki a biotint

Az egészséges köröm sokszor pusztán annyival elérhető, hogy egészséges és változatos étrendet követünk. Ilyenkor általában nem szükségesek semmilyen táplálék-kiegészítők, de az orvosok gyakran ajánlják gyenge körömmel rendelkező embereknek az egyik B-vitamin, a biotin rendszeres fogyasztását. Ez az összetevő segít megerősíteni a körmöket, valamint azok növekedésében is nagy szerepet játszhat, ha napi szinten fogyasztod.

Néha pihentesd a körömlakkot

Első körben érdemes leszögezni, hogy nem kell félned a körömlakktól. Nyugodtan használhatod, ugyanakkor időnként érdemes odafigyelned arra, hogy pihentesd a körmeidet, és egy darabig ne rakj rá körömlakkot. Amikor a körömlakk eltávolításra kerülne a sor, győződj meg róla, hogy aceton-mentes lemosót használsz. Emellett ne felejts el kesztyűt használni, amikor a kezeiddel dolgozol, például kerti munkák során, így megóvhatod a körömlakkot, és később kell újrafestened.

Vágd rendszeresen a körmeidet

Az egészséges körmök egyik elengedhetetlen feltétele, hogy rendszeresen vágd őket. Így elkerülheted többek között azt, hogy letörjenek. Hogy milyen gyakran keríts erre sort, az elsősorban attól függ, mennyire nőnek gyorsan a körmeid.

Tisztítsd rendszeresen körömkefével

Ha eddig nem használtál körömkefét, ideje beszerezned egyet. Sokan kockáztatnak különféle fertőzéseket azzal, hogy nem használnak körömkefét, ami képes kitisztítani a különféle baktériumokat. A körömkefe rendszeresen használatával megelőzhetsz olyan kellemetlen fertőzéseket, mint például a körömgomba. További hasznos tippeket a cutediyprojects weboldalán olvashatsz.

Az első tetoválásod – mire figyelj oda?
Kollagén por vs. folyékony kollagén – melyik az ideális választás számodra?