Az első tetoválásod – mire figyelj oda?

Minden tetoválás-rajongó elkezdte valahol, és ami általában közös bennük az az, hogy az első tetoválás megszerzése tűnt nekik a legnehezebbnek. Amikor még teljesen kezdő vagy a témában, meglehetősen ijesztőnek tűnhet az elkészítés folyamata, főleg akkor, ha rögtön valamilyen nagyobb alkotást szeretnél. Hogy kicsit több tapasztalatot szerezz, összeszedtünk néhány olyan dolgot, amit érdemes figyelembe venned, mielőtt megszereznéd az első tetoválásodat.

Figyelj az időzítésre: normál esetben csak kiválasztanád a tetoválást és már mennél is a legközelebbi szalonba, ugye? Mielőtt így tennél, gondolj bele abba, hogy a napsugárzás és a víz durván károsíthatja a friss szerzeményedet. Éppen ezért nem érdemes nyáron elkészíttetni a tetoválást, amikor jellemzően sokat vagyunk a tengerparton. A legideálisabb, ha ősszel vagy tavasszal vágsz bele, ugyanis ilyenkor a hőmérséklet is ideális ahhoz, hogy mihamarabb meggyógyuljon teljesen a tetoválás helye.

Légy tisztában a fájdalomküszöböddel: figyelj oda a tested visszajelzéseire, és ne erőltesd meg magad, ha nem bírod túlságosan a fájdalmat. Ha nagyon érzékeny vagy, akkor mindenképpen kerüld a térdet, a könyököt és a bordák környékét, és inkább válaszd a kart vagy a hátat.

Ne akarj hatalmas tetoválást rögtön: mivel ez az első alkalmad, nem tudhatod, hogyan fogod bírni az elkészítési folyamatot. Még egy egészen kicsi tetoválás megszerzése is megterhelő lehet attól függően, hogy mekkora a fájdalomküszöböd, ezért nem érdemes túlzásokba esned. Elsőként válassz valamilyen kicsi méretű tetoválást, és úgy érzed, hogy ennél többet is simán bírnál, akkor jöhet valami nagyobb.

Nézz utána, hogy kivel csináltatod: meglepődnél, milyen sokaknak rontják el álmaik tetoválását pusztán azért, mert nem néznek utána megfelelően a tetoválónak. Ne kapkodd el a dolgot, válaszd ki az ideális embert legalább egy héttel azelőtt, hogy megcsináltatnád a tetoválást, és nézd meg a korábbi munkáit. Ha úgy érzed, hogy nem képes megvalósítani az elképzeléseidet, akkor ne habozz valaki mást keresni, elvégre egy végleges alkotásról van szó.

Már a bejárati ajtónál eldől…
Így lehetnek egészségesebb körmeid